Meyvələri gün ərzində lazımı vaxtda yeməyin orqanizmə daha çox faydalı olduğunu bilirdinizmi?Axşam.az xarici KİV-ə istinadən həmin suala cavab verir:
Tut – səhər yeməyindən bir müddət yeyilməyi məsləhətdir. Çəkisi çox olanlar az yeməlidir.
Əncir – xüsusən qəbzliyi olan insanlara məsləhət görülür Səhər yeməyindən sonra, yaxud günorta yeyilməsi daha vacibdir.
Albalı – ağrıkəsici xüsusiyyətə malik bu meyvə günəş batmadan əvvəl yeyilir.
Qaysı – həkimlər bu meyvənin nahar vaxtı, yaxud nahardan sonra yeməyi məsləhət görürlər.
Üzüm – bol kalorili üzümü hava qaralmadan öncə yesəniz, daha yaxşı olar.
Qarpız – çox insanın sevdiyi bu meyvəni günün 3 vaxtı – səhər, günorta və günortadan sonra yemək daha faydalıdır.
Şaftalı – axşam yemək əvəzi yeyilməsi daha məqsədəuyğundur.